Kombinera din styrketräning med vibrationsplattor

Kombinera din styrketräning med vibrationsplattor

Som du säkert redan vet så kan du i princip utföra alla övningar på vibrationsplattor som du normalt brukar träna. Övningarna blir så sätt både effektivare och roligare. Dock så händer det att inspirationen för nya övningar tryter, vilket är helt normal. Så här är lite förslag på redskap och övningar som du kan prova på nästa gång du tränar på din vibrationsplatta.

Viktredskap

Om du har en kettlebell, hantlar, medicinbollar, stänger eller annan typ av lösa vikter så är dessa optimala att använda på vibrationsplatta. Du kan antingen sitta eller stå på plattan samtidigt som du arbetar med vikten. Eller varför inte testa att stå på ett ben för att verkligen utmana balansen?

Fitnessboll

Självklart kan du använda din fitnessboll på vibrationsplattor! Placera bollen på plattan när du gör armhävningar, crunches, ryggresning och mycket mer. Du kan även utföra alla sittande övningar på bollen när den står på vibrationsplattan för ännu mer utmaning för bålstabiliteten.

 

Ett annat alternativ till armhävningar på bollen är att låta bollen vara på golven och att du själv har tårna eller knäna på plattan.

Träningsbänk

Om du har en träningsbänk hemma så kan du med fördel sätta den på vibrationsplattan. Om inte hela får plats så kan du sätta ena sidan på plattan. Perfekt att göra alla tycker av bröst- och armövningar med hantlar.

Genom att enbart låta ena sidan av bänken vara placerad på plattan så kan du enkelt göra lutande bröstpress, både incline och decline, för att utmana bröstmuskelns alla fiberriktningar.

Pilatesmatta

En pilatesmatta är ett av de absolut bästa komplementen till alla vibrationsplattor. På så sätt blir det behagligare att sitta och ligga på plattan eller på golvet när du utför övningarna.

Den kanske också vara en extra utmaning att stå på när du står på ett ben eftersom den är lite tjockare. Detta kan vara ett tips som en extra utmaning om du börja känna att det är lite för enkelt att enbart stå på ett ben på vibrationsplattan.