Att tänka på när du köper din vibrationsplatta

Att tänka på när du köper din vibrationsplatta

Vibrationsplattor har blivit ett allt vanligare träningsredskap att ha i hemmet. Dels för att det är ett fantastiskt träningsredskap i sig och dels för att det är ett utmärkt komplement till ditt hemmagym.

Eftersom ett effektivt träningspass på en vibrationsplatta endast tar mellan 10-20 minuter så är det många som väljer att köpa en egen maskin. Annars är risken större att det tar längre tid att ta sig till och från gymmet än vad själva träningspasset tar. Dock så är det några få saker som du bör ha tänkt över innan du köper din vibrationsplatta.

Hur ska den användas?

En vibrationsplatta kan variera i hur många hertz den har till om det finns möjlighet att sätta fast gummiband längs sidorna. Så du bör fundera på hur du ska använda just din maskin. Är det i rehabiliteringssyfte, för äldre personer, för att träna balans eller för en funktionshindrad person så kan det mycket väl räcka med en enklare platta.

Om du däremot kommer använda vibrationsplattan som ett komplett hemmagym så bör du köpa en mer avancerad platta med möjlighet till kraftiga vibrationer och som har en har en platta som en är stor nog för alla de övningar du tänker göra. På så sätt kommer du väldigt enkelt kunna träna hela kroppen på bara din vibrationsplatta och endast komplettera med lite medicinbollar, gummiband och hantlar. Det är också värt att lägga en liten extra slant på ordentlig kvalitet.

Placeringen

Var du placerar din vibrationsplatta är också viktigt. De låter ganska mycket så om du bor i en lägenhet så kan de störa grannarna under dig. Det kan underlätta om du ställer vibrationsplattan på en gummimatta.